De dirigent

Paul Tijink 

Paul Tijink is geboren in Hengelo (O) op 1 februari 1963. Na de middelbare school studeerde hij Schoolmuziek en Elektronisch Orgel aan het Twents Conservatorium (afgerond in 1990). Van 1990 tot 1995 heeft hij orgel- en keyboardles gegeven aan de muziekschool in Houten. Hij heeft in diverse semiprofessionele koren gezongen.Vanaf 1997 werkte hij als repetitor en orkestlid bij de musicals Miss Saigon en Elisabeth. Hij heeft zanglessen, audities en repetities begeleid op de piano, o.a. aan de Amsterdamse Theateracademie, de Theaterkade Amsterdam, de Frank Sanders Academie en aan de Hogeschool voor Muziek en Dans in Rotterdam. Hij was muzikaal leider van de voorstelling Lekker Zingen van Opus One.

Hij maakt deel uit van het Duo Wilde Orchidee, dat o.a. regelmatig optreedt in zorgcentra. Zij brengen voornamelijk Nederlandstalig repertoire uit de jaren ’50 tot ’70.

Paul is een enthousiast bespeler van het theaterorgel. Hij heeft met Duo Wilde Orchidee o.a. gespeeld op het voormalige Vara-orgel, dat nu in Boskoop staat.

Daarnaast werkt hij mee aan het muziektheaterprogramma ‘Zarah’ van theatergroep ‘Ludique’, een eerbetoon aan de beroemde Zweedse zangeres Zarah Leander. Hij had de muzikale leiding bij de laatste reeks voorstellingen van The Rozettes.

Paul is ook werkzaam als arrangeur.

Paul is momenteel dirigent van vier koren: het Zeedijkkoor met levenslied- en kleinkunstrepertoire, het kleinkunstkoor Rose en Rouge uit Baarn en het Sint Sebastianuskoor uit Ilpendam, dat hij tevens begeleidt op het orgel en van Zangkoor Odysseus.