Geschiedenis

Zangkoor Odysseus wordt opgericht in 1997 door een groep ouders van de Montessorischool Landsmeer, simpelweg door op school een briefje op te hangen.

Een week later, op donderdag 4 september 1997, melden zich maar liefst 35 mensen. Eén van de ouders, koordirigente Irene Schepers, zal het koor gaan leiden. Als na een half jaar het enthousiasme van zowel de leden als de dirigent onverminderd groot is, wordt het tijd dat het koor een naam krijgt.

Die naam ontstaat vrij associërend, in drie stappen:

  1. naam dirigent: Irene
  2. Wij zingen als: sirenen
  3. Wie moest en zou dat mooie geluid horen: Odysseus.

Zangkoor Odysseus Landsmeer (roepnaam Odysseus) wordt de naam.

Regelmatig verzorgt Odysseus optredens, in zorgcentra, bij speciale gelegenheden, Kerstzang op het schoolplein of een presentatie op de Uitmarkt in Landsmeer. Daarnaast streven wij ernaar om het jaar een eigen concert te geven.Na acht jaar neemt Irene afscheid en wordt zij in 2005 opgevolgd door dirigent Paul Tijink. Het koor gaat verder op de ingeslagen weg en maakt een goede ontwikkeling door, hetgeen resulteert in een aantal mooie concerten.

Hoewel het koor nog steeds repeteert in de Montessorischool, bestaat het koor al lang niet meer alleen uit ouders van de school. Odysseus is geworden wat het nu is: een koor van rond de 24 leden, waarvan nog een deel leden van het eerste uur. Leuke leden, die het goed met elkaar kunnen vinden. Lekker zingen staat voorop, maar we proberen het wel steeds beter te doen. We werken o.l.v. Paul hard aan de klankkleur van het koor en we zingen mooi en afwisselend repertoire.

Waar Odysseus ook optreedt, overal ziet het publiek enthousiaste mensen, die het gewoon ontzettend leuk vinden om met elkaar te zingen.

Op de volgende pagina’s is een aantal hoogtepunten in de ruim twintigjarige geschiedenis van ons zangkoor op een rijtje gezet.