Nieuws

10 november ‘Een Odyssee met Odysseus’.

Eindelijk was het zover, zondag 10 november 15:00u in een stampvolle zaal in het Kruispunt te Landsmeer, de Odyssee met Odysseus ging van start. Een concert van zangkoor Odysseus en het Amsterdams mandoline orkest AMTG. Buiten scheen de zon en binnen bracht de muziek al snel een mediterrane sfeer in de zaal. Een afwisselend programma van liedjes en melodieën uit landen rondom de Middellandse zee. Afwisselend was ook de uitvoering, de ene keer koor met orkest, dan weer alleen koor of alleen orkest, soms aangevuld met castagnetten en pianobegeleiding. De dirigenten Paul Tijink (Odysseus) en Nelleke Boosman (AMTG) bleven het publiek verrassen. Snelle dansmuziek uit Spanje, een bruiloftslied uit Albanië, een klaagzang uit Libanon, een Sefardisch liefdeslied, van alles kwam voorbij. En wat waren we trots op onze voorzitter Marjan die afwisselend zong in het koor en speelde op de mandoline!

Na ruim vijf kwartier kregen we het publiek op de banken met de meezinger Vieni sul Mar als uitsmijter, gevolgd door een daverend applaus. Eigenlijk jammer dat dit een eenmalige uitvoering is, maar gelukkig dankzij de uitstekende techniek in het Kruispunt, kunnen we de hele voorstelling terugzien op de website van het Kruispunt.

Odysseus en AMTG in concert

Bij dit concert nemen we u mee naar de Méditerranée. Behalve over de Middellandse zee, zingen we liedjes uit verschillende landen gelegen aan de zee. We zingen liedjes uit Israël, Italië, Griekenland, Albanië en Turkije. We zingen in allerlei talen o.a. in het Ladino (taal van de Sefardische joden) en zelfs in het Arabisch. Van melancholische tot vrolijke volksmelodieën. Ook het mandolineorkest zal haar repertoire afstemmen op het thema.

Aanvang 15:00       Zaal open : 14.30           Entree: € 12,50 (kinderen €7,50)

Locatie: Het Kruispunt, Calkoenstraat 12A, 1121 XB Landsmeer