Nieuws

Drie kerstconcerten in december.

Dit jaar een druk december kerstprogramma. Liefst driemaal hebben we mogen optreden in de weken voorafgaande aan Kerstmis.

Zondag 15 december zongen we samen met het Mozartorkest in verpleeghuis Vreugdenhof in Amsterdam-Zuid. Voorafgaand een repetitie met het orkest in de ontspanningszaal met uitbundige kerstversiering. Omdat koor en orkest vooraf flink geoefend hadden ging de samenwerking gelijk al goed. We hebben ons kerstrepertoire aangevuld met meerstemmige nummers, zoals Hark! The herald angels sing en de Engelse versie van O, Dennenboom, om samen met het Mozartorkest uit te voeren. De uitvoering voor een publiek van heel oude mensen en personeel van het verpleeghuis was sfeervol en afwisselend omdat koor en orkest samen en dan weer apart veel bekende kerstnummers lieten horen, afgewisseld door samenzang met de bewoners die er zichtbaar van genoten.

Met het Mozartorkest in verpleeghuis Vreugdenhof.

Donderdag 19 december zongen we voor de kinderen en ouders van de Montessorischool. De kinderen werden gebracht door hun ouders voor het jaarlijkse feestelijke kerstdiner. Dit keer viel het niet mee omdat de regen met bakken uit de hemel kwam en het koor dapper in een nat donker hoekje van het plein de kerstliederen zong, dit keer onder pianobegeleiding van Nettie Krul die gelukkig met de elektrische piano onder een afdakje kon schuilen. De warme Glüh­wein na afloop maakte veel goed. Snel naar huis om de partituur te drogen voor de volgende uitvoering.

Zondag 22 december was het voor Odysseus een thuiswedstrijd in het Landsmeerse verpleeghuis De Keern. Tweemaal een optreden van 40 minuten met vele bekende kerstliedjes in de warmte van de het verpleeghuis. Uiteraard ook weer samen zingen met de bewoners, van elk liedje een couplet, dan blijft het overzichtelijk voor de oudjes. De jaarlijks Odysseus kerstborrel werd gehouden bij de ‘nieuwe Landsmeerder’ Peter. We hebben de borrel en het hapje weer verdiend dit jaar!

10 november ‘Een Odyssee met Odysseus’.

Eindelijk was het zover, zondag 10 november 15:00u in een stampvolle zaal in het Kruispunt te Landsmeer, de Odyssee met Odysseus ging van start. Een concert van zangkoor Odysseus en het Amsterdams mandoline orkest AMTG. Buiten scheen de zon en binnen bracht de muziek al snel een mediterrane sfeer in de zaal. Een afwisselend programma van liedjes en melodieën uit landen rondom de Middellandse zee. Afwisselend was ook de uitvoering, de ene keer koor met orkest, dan weer alleen koor of alleen orkest, soms aangevuld met castagnetten en pianobegeleiding. De dirigenten Paul Tijink (Odysseus) en Nelleke Boosman (AMTG) bleven het publiek verrassen. Snelle dansmuziek uit Spanje, een bruiloftslied uit Albanië, een klaagzang uit Libanon, een Sefardisch liefdeslied, van alles kwam voorbij. En wat waren we trots op onze voorzitter Marjan die afwisselend zong in het koor en speelde op de mandoline!

Na ruim vijf kwartier kregen we het publiek op de banken met de meezinger Vieni sul Mar als uitsmijter, gevolgd door een daverend applaus. Eigenlijk jammer dat dit een eenmalige uitvoering is, maar gelukkig dankzij de uitstekende techniek in het Kruispunt, kunnen we de hele voorstelling terugzien op de website van het Kruispunt.

Odysseus en AMTG in concert

Bij dit concert nemen we u mee naar de Méditerranée. Behalve over de Middellandse zee, zingen we liedjes uit verschillende landen gelegen aan de zee. We zingen liedjes uit Israël, Italië, Griekenland, Albanië en Turkije. We zingen in allerlei talen o.a. in het Ladino (taal van de Sefardische joden) en zelfs in het Arabisch. Van melancholische tot vrolijke volksmelodieën. Ook het mandolineorkest zal haar repertoire afstemmen op het thema.

Aanvang 15:00       Zaal open : 14.30           Entree: € 12,50 (kinderen €7,50)

Locatie: Het Kruispunt, Calkoenstraat 12A, 1121 XB Landsmeer