Geschiedenis

2022.

In maart 2022 kunnen we dan eindelijk weer normaal repeteren. We hebben tijdens de zoomrepetities toch heel wat opgestoken, maar niet iedereen heeft meegedaan. Het wordt hard werken om het koor weer tot een eenheid te smeden. Dat doen we met onder meer een studiedag in de Vermaning.

Traditiegetrouw verzorgden we in maart in  ’t Schouw weer een heerlijke muzikale middag voor een dankbaar publiek.

Op 22 mei deden we mee aan het korenfestival in Edam. Te midden van de grote koren hielden we uitstekend stand en we kunnen terugkijken op een geslaagde presentatie.. Na afloop gingen we lekker eten bij La Bocca.

Groepsfoto op de brug in Edam

In september bestaan we vijfentwintig jaar. 

Het programma voor ons jubileumconcert ‘Door de eeuwen heen’ in oktober krijgt gaandeweg vorm. We kiezen hoogtepunten uit vijfentwintig jaar repertoire.

Ter voorbereiding gaan we op studieweekend naar Nieuw Hydepark in Doorn. Wat hebben we genoten. Er is heel hard gerepeteerd onder strakke leiding van onze dirigent Paul. Wat hebben we veel geleerd! Maar we genoten ook van het heerlijke eten en de comfortabele accommodatie. We deden een enveloppenspel over onze geschiedenis, we bekeken foto’s van 25 jaar Odysseus en de bonte avond was geweldig. Op zondag maakten we een mooie wandeling in het Arboretum.

Jubileumconcert “Door de eeuwen heen”

Het concert was al even succesvol. Al het repeteren wierp zijn vruchten af en we kregen een warm onthaal van een volle zaal. De medewerking van Nettie Krull (piano) en Cor Auwerda (bandoneon) bleek een gouden greep. Voor onszelf was ‘Let us wander’ van Henry Purcell de grote hit. Het publiek kon heerlijk meezingen met de Franse medley met tot slot ’La ballade des gens heureux’. Daar werden we inderdaad gelukkig van. De nazit met publiek onder het genot van een drankje en lekkere hapjes verzorgd door het koor was zoals altijd heel gezellig.

Op 18 december volgde nog een kerstconcert in de Sloterkerk in Sloten op uitnodiging van mandolineorkest AMTG uit Amsterdam. De weg was spiegelglad, dus we gingen voetje voor voetje naar de kerk.

Een sfeervol kerstconcert in de Sloterkerk samen met het Amsterdams mandolineorkest

Het werd een sfeervol concert. De mandolines klonken engelachtig, Paul speelde een prachtig stuk  ‘Es ist das Heil uns kommen her’ op het orgel. Een nieuw Zweeds lied ‘Jul, jul strålande jul’ van het koor kwam prachtig uit de verf.

We eindigden met ‘Halleluja’ van Leonard Cohen waarbij sommige mensen uit het publiek een traantje moesten wegpinken.

2023.

Op 1 februari werd onze dirigent Paul Tijink zestig jaar. Hij kreeg een feestelijk onthaal en een mooi boek met persoonlijke felicitaties.

Op 5 februari stonden we weer in ’t Schouw. Dit keer met twee nieuwe liederen die voor de mensen bekend zijn: ‘Als op het Leidse plein’ en ‘Diep in mijn hart’ van Tante Leen. Het publiek zong met veel plezier mee.

Er doen 65 koren mee met het korenfestival in Monnickendam. Odysseus mag optrede in de Opstandingskerk

Op 10 juni waren we deelnemer aan het Korenfestival in Monnickendam. Het was genieten om naar andere koren te luisteren en hen te ontmoeten. We hebben heerlijk gezongen met als hoogtepunten ons favoriete nummer ‘Let us wander’ en het Noorse ‘Kom sommarvind’. Na afloop was het nog genieten op een Monnickendams terras.

Bij de uitreiking van de Cultuurgids Landsmeer op 24 juni waren we uitgenodigd tot slot enige liederen ten gehore te brengen. Het publiek zong bij de Franse medley geanimeerd mee.

Tijdens de repetities besteden we steeds meer aandacht aan het ‘uit ’t hoofd zingen’ en aan het contact maken met het publiek. Aanwijzingen als “doe je mond open” en “zing met een lach” komen de klank ten goede. Ook werken we steeds meer met oefenbestanden, waar thuis goed gebruik van wordt gemaakt.

Hoogtepunt dit jaar was het korenfestival op 29 oktober, georganiseerd door Odysseus. Dit vond plaats in de St. Sebastianuskerk in Ilpendam. Paul is dirigent van zeven koren en wat was het leuk om elkaar te horen en samen te zingen. Het werd een uitermate vrolijke middag die we afsloten met een drankje en uiteraard een lekker hapje.

Een korenfestival met zes koren, allen onder leiding van dirigent Paul Tijink. Het was een feest om zelf te zingen en de anderen koren te horen zingen!

We zijn uitgenodigd om het kerstconcert van vorig jaar nog een keer uit te voeren in Bennebroek. Dit werd een heel mooi concert met afwisselend samenzang met het publiek, subtiel mandolinespel en mooie koorzang. We hebben ervan genoten.

Een sfeervol kerstconcert in Het Trefpunt te Bennebroek met zangkoor Odysseus en mandoline-orkest AMTG

2024.

We zijn druk aan het repeteren voor ons concert op zondag 20 oktober met als thema “Betovering”.

Voor die tijd staan nog op het programma:

  • 7 april Optreden in ’t Schouw’
  • 25 mei Korenfestival Monnickendam
  • 11 t/m 13 oktober  Studieweekend koor

Op 13 en 27 januari is er weer een Klein Koor bijeen geweest, bestaande uit een selectie uit het koor van mensen die zich willen verdiepen in andere muziek, zoals werken uit de Renaissance of een mis. Het was alweer heel wat jaartjes geleden, dat dit had plaatsgevonden. Het waren twee zeer geslaagde en leerzame bijeenkomsten o.l.v. Paul.