Geschiedenis

2020 2021 de coronajaren.

Maart 2020 werd alles anders, geen kooruitvoeringen en repetities meer. Zingen en Zoomen, het gaat maar het is behelpen. In juni gaan we buiten zingen op het schoolplein en in de prachtige tuin van Henny.

Repeteren in de tuin van Henny.

Half juli start de zomerstop. Eind augustus mogen we repeteren in onze eigen Montessorischool! Keurig op anderhalve meter afstand in de aula op de eerste verdieping. Heerlijk om weer te zingen. We houden ons aan de regels en blijven voorzichtig. We repeteren voor ons volgende concert, hoe, waar en wanneer weten we nog niet. Helaas, het jaar eindigt met een verbod om samen te zingen op locatie, dus wordt het weer repeteren via Zoom sessies.

De eerste maanden van 2021 hebben we ‘zoomrepetities’ op de woendagavond. We oefenen nieuw repertoire (Franse chansons, Engelse madrigalen) en eindigen met de ‘uitzingers’. Toch nog in juni een paar repetities buiten op het plein van de Montessorischool. In het najaar keurig op anderhalve meter afstand en met de coronacheck bij de hand binnen kunnen repeteren, tot dat er weer niets mocht aan het eind van dit moeizame jaar. We duimen dat we ons 25-jarig jubileum in 2022 kunnen vieren met een mooi concert.

Zoomen en proosten.
Zingen op het schoolplein.